Het begin

 Moestuin aanleggen

 Water uit de grond

 Fruitbomen planten

 

 

 

 

 

Water uit de grond of vanuit de lucht

Als u een eigen put heeft laten slaan kunt u met grondwater uw moestuin en gazon besproeien. U kunt het grondwater ook aansluiten op de buitenkranen, het toilet en de wasmachine. Laat het grondwater meten wat betreft de waterhardheid, dit is belangrijk om o.a. te kunnen bepalen hoeveel kalk er in het grondwater zit en of het water geschikt is voor uw wasmachine.

Zorg ervoor dat het hemelwater wat in uw goot, vanuit uw dak, terecht komt opgevangen wordt in een regenton of u kunt een hemelwaterput laten aanleggen met een aftappunt. Als u ervoor zorgt dat uw goten goed zuiver zijn is het water ook van goede kwaliteit. Koop altijd een regenton met een kraantje. Zorg ervoor dat uw regenton wat hoger van de grond staat zodat u er een gieter of emmer onder kunt zetten.
Als het hard regent kan onze regenton het water niet kwijt. Wij hebben aan de bovenzijde van de regenton een gaatje geboord en daar een tuinslang in bevestigd, die de tuin in loopt. Hierdoor gaat het teveel aan regenwater via de tuinslag onze tuin in.

Gebruik grondwater of regenwater ook om bijvoorbeeld uw vijver aan te vullen en uw groententuin of planten water te geven.
Uw dieren kunnen goed tegen grondwater dus verspil geen kraanwater aan ze.

Gebruik voor uzelf en uw gezin kraanwater, koop geen water in flessen. In Nederland en Belgie is het kraantjeswater van zo’n goede kwaliteit dat het kopen van water totaal overbodig is.

 

Waterton met kraantje

Neem contact op met Info@zelfvoorzienendleven.be met vragen, tips en/of opmerkingen over deze site.
© 2012 - 2013 Copyright, Zelfvoorzienendleven.be, All rights reserved.
Gebruik van tips is geheel op eigen risico.