Huishoudtips

 Aardappelen

 Azijn

 Brood

 Eieren

 Honing

 Kip

 Uien

 Yoghurt

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat kan ik allemaal doen met aardappelen?

Aardappelen zijn perfect voor veel doeleinden en ook erg goedkoop. Aardappelen hebben een hoog vitamine C en B gehalte. Met aardappelen kunt u:

  • Friet maken: kijk hier voor een recept
  • Aardappelen kunt u gebruiken als bindmiddel in uw soep (Leg aardappelen eerst 1 tot 2 minuten in kokend water, dan zijn ze veel gemakkelijker te schillen)
  • Aardappelgratin maken: kijk hier voor het recept
  • Aardappelpuree maken; kijk hier voor het recept
  • Aardappelen bakken in een pan. Gebruik vastkokende aardappelen. Kook ze voor 15 minuten, laat ze afkoelen, snijd ze in schijfjes en bak ze dan in een pan met wat boter.
  • Gnocchi maken: kijk hier voor een recept
  • Ovenschotel maken met aardappelen: kijk hier voor recepten
  • Aardappelen bakken met verse rozemarijn (echt lekker, vooral bij de BBQ)
  • Knoflookaardappelen (heerlijk en gezond): kijk hier voor het recept
  • Aardappelen werken heel goed tegen rimpels: kijk hier voor extra informatie
  • Maak zelf chips: kijk hier voor het recept
  • Bewaar aardappelen altijd in het donker. Anders zullen de aardappelen uitschieten.
  • Zijn uw aardappelen al gekookt en nog niet klaar om te serveren? Leg een zuivere keukenhanddoek op de pan en leg daarna de deksel erover. Het vocht van de aardappelen zal in de handdoek trekken.
  • Volgens een oude traditie (niet bewezen) zou een rauwe aardappel (doormiddengesneden) werken om wratjes te verwijderen. Elke dag een paar keer over uw wratjes wrijven.
  • Aardappelen laten dikke oogleden en kringen verdwijnen.
  • Gewoon aardappelen koken kan ook: Aardappelen zijn gaar na 18 tot 20 minuten.


     

Neem contact op met Info@zelfvoorzienendleven.be met vragen, tips en/of opmerkingen over deze site.
© 2012 - 2013 Copyright, Zelfvoorzienendleven.be, All rights reserved.
Gebruik van tips is geheel op eigen risico.