Bespaartips

 Controleer rekening

 Dagdagelijkse tips

 Energietips

 Goedkoper: kapper

 Houtkachel

 Koop kwaliteit

 Opzeggen

 Zeepjes opmaken

 

Opzeggen van abonnementen

U heeft waarschijnlijk allerlei abonnementen die u eigenlijk niet nodig heeft. U kunt veel beter gebruik maken van internet waar bijna alle informatie voorhanden is.
Denk hierbij aan:

 • Een abonnement op een krant; zeg dit op en lees de krant op internet.
 • Een abonnement op een tv gids: zeg dit ook op en kijk ook op internet voor de tv gids.
  Voor de tv-gids op internet van Belgie: Klik hier.
  Voor de tv-gids op internet van Nederland: Klik hier.
 • Een abonnement op een tijdschrift: Dit is ook echt veel te duur. Internet is de toekomst en waarschijnlijk heeft u toch een internetaansluiting waar u te weinig optimaal gebruik van maakt.
 • Heeft u kabeltv en digitale tv? Zeg uw kabeltv op.
  Let wel op als u meer dan 1 toestel heeft zullen de andere toestellen via uw kabeltv uitgezonden worden en is dit niet mogelijk.
 • Zeg uw vaste telefoon op als u toch een mobiele telefoon heeft. De kosten voor de aansluiting (zonder te bellen) zijn toch vaak minstens 20 euro per maand.
  Dit zorgt toch voor een jaarlijkse besparing van 240 euro.
 • Skype; ga gratis telefoneren via uw computer
  Wat is skype zult u denken; dit is bellen via internet. Het kost niets. Als uw vrienden, familie en kennissen ook skype installeren kunt u gratis naar elkaar bellen. Heeft u een webcam; dan kunt u elkaar zelfs zien.
  Klik hier >>> om meer te weten over skype en skype gratis te downloaden.
 • Kijk uw abonnement na van uw telefoon of mobiele telefoon en controleer of het past bij uw gebruik. Er zijn tegenwoordig van allerlei abonnementen waar bv een aantal sms’en in het abonnement zitten. U kunt ook gebruik maken van het aanbod van een pre-paid kaart wat vaak goedkoper is dan een abonnement en omdat u elke keer een telefoonkaart moet kopen om uw telefoon “op te laden” met een tegoed bent u veel bewuster van uw verbruik.
 • Opzeggen loterijen
  Reken even uit wat u jaarlijks uitgeeft aan loterijen en overweeg om te stoppen (voor het geld dat u bespaart kunt u vele andere leuke dingen doen). De kans dat u wint in een loterij is erg klein; echter als u wint hoeft u deze website niet meer te bekijken of het moet zijn dat zelfvoorzienend leven een way of live is geworden.

Om ook op uw internetaansluiting te besparen stel ik voor: Neem draadloos internet en deel uw internetaansluiting met uw buren. Zo kunt u de helft van uw kosten van uw internetaansluiting besparen. Woont u in een flat dan kunt u met meerderen genieten van 1 internetaansluiting wat het nog goedkoper maakt!
Zoek van te voren wel uit met hoeveel computers of laptops u bij het afsluiten van uw abonnement op internet kunt en maak afspraken over de limiet voor te downloaden.

 

Stop

Neem contact op met Info@zelfvoorzienendleven.be met vragen, tips en/of opmerkingen over deze site.
© 2012 - 2013 Copyright, Zelfvoorzienendleven.be, All rights reserved.
Gebruik van tips is geheel op eigen risico.