Huishoudtips

 Aardappelen

 Azijn

 Brood

 Eieren

 Honing

 Kip

 Uien

 Yoghurt

 

 

 

 

 

 

 

 

Kippenbouillon maken

Ingredienten voor kippenbouillon:
1 kip (wij gebruiken altijd een goedkope kip van de lidl of aldi; kan ook kip uit de diepvries zijn, omdat wij daarna met de kip kippenragout maken (videe)
5 liter water
4 grote wortelen
2 stengels bleekselderij
2 theelepels tijm (of verse takje tijm)
1 theelepel kerriepoeder
3 uien
2 laurierblaadje
zout en peper

Doe in een pan de 5 liter koud water en de kip.
Breng dit aan de kook en schep eventueel schuim eraf met een schuimspaan.
Gebruik een dunschiller om de wortelen te schillen en snij de wortelen in stukken. Snij de uien in 4 stukken.
Voeg alle ingredienten toe en laat de kippenbouillon 4 uur op een zacht vuur trekken met de deksel op de pan.

Zeef de bouillon 2 keer. 1 keer door een zeef en dan nog een keertje door een zeefdoek.
Als u de bouillon wil ontvetten; laat de bouillon dan koud worden en schep het gestolde vet eraf.

Maak de kippenbouillon in in kleine weckpotten en u heeft een hele tijd verse kippenbouillon voor meerdere doeleinden.

p.s. gebruik de kip om kippenragout of kippenvidee te maken. Kijk hier >>> voor het recept.

 

Kip koken in koud water
Bouillon trekken voor kippensoep
Bleekselderij en prei voor in de kippensoep

Neem contact op met Info@zelfvoorzienendleven.be met vragen, tips en/of opmerkingen over deze site.
© 2012 - 2013 Copyright, Zelfvoorzienendleven.be, All rights reserved.
Gebruik van tips is geheel op eigen risico.