Huishoudtips

 Aardappelen

 Azijn

 Brood

 Eieren

 Honing

 Kip

 Uien

 Yoghurt

 

 

 

 

 

 

 

 

Kip-kerrie maken

Ingredienten voor kip-kerrie:
20 gram boter
20 gram bloem
1 versnipperde ui
250 ml melk
2 eetlepels kerriepoeder
als u het heeft kunt u nog een theelepel kurkuma toevoegen
0,5 eetlepel ketchap (soya saus)
350 gram kipfilet in stukjes gesneden

Bak de versnipperde ui aan in de boter. Laat 3 minuutjes bakken. Voeg dan de bloem toe en laat even, onder goed roeren, bakken. Voeg dan langzaam, beetje bij beetje, de melk toe en blijf goed roeren totdat je een mooie bechamelsaus hebt. Voeg daarna de kerrie, ketchap en de stukjes kip toe.
Laat dit alles 15 minuutjes op een zacht vuur koken.

Wij hadden nog wat wortelen en witlof.
De wortelen hebben we in schijfjes gesneden en gebakken in wat olie met boter. Daarna hebben we de witlof in stukjes gesneden en toegevoegd aan de wortelen.
U kunt dit met bijna alle groenten doen die u overheeft. Zorg er alleen voor dat de groenten die het langste moeten garen het eerst gebakken worden.
Zo, nu nog wat rijst koken en u heeft een heerlijke
kip-kerrie met groenten en rijst voor een goedkope prijs.

 

 

Boter bakken met uien kerrie en bloem
Kipfilet toevoegen en laten koken
Wortelen in schijfjes bakken
Roerbakken van groenten

Neem contact op met Info@zelfvoorzienendleven.be met vragen, tips en/of opmerkingen over deze site.
© 2012 - 2013 Copyright, Zelfvoorzienendleven.be, All rights reserved.
Gebruik van tips is geheel op eigen risico.