Conserveren

 Wecken / inmaken

 Drogen van voedsel

 Gratis groenten

 Likeuren maken

 Ontsappen

 

 

 

 

 

 

 

 

Inmaken / wecken

U kunt uw voedsel wecken of inmaken.
Wecken van voedsel heeft een aantal grote voordelen:

  • Inmaken is gezond: U bepaalt zelf wat er in uw voedsel zit.
    U hoeft geen bewaarmiddelen te gebruiken of onnatuurlijke producten.
  • U kunt voedsel voor langere tijd houdbaar maken.
  • U kunt grote of kleine hoeveelheden inmaken (er zijn allerlei soorten en maten weckpotten te koop).
  • U kunt ook grote hoeveelheden inmaken waar u normaal geen ruimte voor zou hebben in uw vriezer en daardoor weg zou moeten gooien of weggeven.
    Denk hierbij aan: appels tijdens het appelseizoen maar ook bijvoorbeeld jagers die grote stukken wild schieten tijdens het seizoen zijn geholpen met het op deze manier conserveren van wild. (In onze inmaakketel gaan ongeveer 14 weckpotten van 1 liter dus dat is een behoorlijke hoeveelheid).
  • U kunt inmaken in alcohol, in azijn, in water, brood of cake inmaken, soep inmaken, maak ook vlees, groenten en fruit in eigen sap inmaken.
  • Tegenwoordig wordt wecken ook veel gebruikt voor mensen die een dieet moeten volgen. Heeft u iemand in de familie die bv suikervrij of glutenvrij moet eten dan kunt u voedsel wecken en overal mee naar toenemen. Denk aan een vakantie in het buitenland. U heeft altijd voedsel bij de hand.

Wilt u leren wecken of inmaken of wil u alles weten over wecken? Dan is de volgende site een aanrader, u vindt hier ook weckrecepten, video’s over inmaken van cake of brood en veel meer: www.weckenonline.eu
Deze site heeft ons aangezet om gedeeltelijk zelfvoorzienend te gaan leven.

 

wecken
inmaken

Neem contact op met Info@zelfvoorzienendleven.be met vragen, tips en/of opmerkingen over deze site.
© 2012 - 2013 Copyright, Zelfvoorzienendleven.be, All rights reserved.
Gebruik van tips is geheel op eigen risico.