Bespaartips

 Controleer rekening

 Dagdagelijkse tips

 Energietips

 Goedkoper: kapper

 Houtkachel

 Koop kwaliteit

 Opzeggen

 Zeepjes opmaken

 

Dagdagelijkse bespaartips

Maak gebruik van eenvoudige bespaartips die u elke dag kunt gebruiken.

 • Betaal op internet via PayPal. PayPal is voor particulieren volledig gratis. Andere betaalwijzen kunnen geld kosten.
  Kijk hier voor een overzicht van betaalwijzen.
 • Gebruik een antwoordnummer. Als u een brief moet schrijven aan een bedrijf kijk via internet na of ze een antwoordnummer hebben. (zorg dat u dit ergens noteert voor als u het nog eens nodig heeft).
 • Neem de fiets en laat de auto staan. Het is gezonder en kost veel minder. Schaf een goede fietstas aan die u vlug van uw fiets af kunt halen!
 • Koop uw boodschappen op zaterdag in de namiddag. Omdat veel winkels vaak op zondag gesloten zijn, zijn er op zaterdag vaak aanbiedingen.
 • Let op de vershouddatum!
 • Doe boodschappen met een lijstje. Het is een cliche maar het werkt echt!
 • Als u in de gelegenheid bent en er geen probleem mee heeft om laat te beslissen wat u eet; ga elke dag na het werk even bij de winkel binnen en koop de producten die afgeprijst zijn omdat ze nog maar 1 dag houdbaar zijn.
 • Kijk de reclamefolders na en koop bij een product in de reclame dat u NODIG heeft en vaker gebruikt meteen een grote hoeveelheid.
 • Koop op internet! Of u nu nieuwe of gebruikte artikelen of kleding wilt kopen. Via internet is het vaak veel goedkoper omdat de webwinkels geen verschillende winkels hebben op locaties door het land heen en daardoor veel minder kosten hebben waardoor zij hun producten veel goedkoper aan kunnen bieden.
 • Verkoop uw oude speelgoed en gedragen merkkleding op internet. U kunt ook proberen om kleding te verkopen wat geen merk is, echter wij hebben geleerd dat het enige wat wel verkoopt merkkleding is.
  Bij speelgoed maakt het niet zoveel uit of het een merk is of niet.
 • Als u kunt: Koop een huis en huur niet. Het is waarschijnlijk logisch maar veel mensen kiezen er toch niet voor of, omdat ze de middelen niet hebben, of omdat ze opzien tegen de eerste moeilijke jaren, want een huis kopen betekend vaak dat u de eerste jaren u toch veel moet ontzeggen. U kunt altijd een heel oud huis kopen wat u door de jaren heen opknapt. Door veel zelf te doen en het internet af te struinen voor 2e hands materialen kunt u veel besparen. Een huurhuis blijft geld kosten en het huurbedrag wordt elk jaar hoger. Met een eigen huis heeft u dat probleem niet.
 • Gebruik uw mail vaker in plaats van te bellen.
  Vraag u af of u meteen antwoord wil hebben of dat het een dagje kan wachten. De meeste mensen lezen zeker 1 keer per dag hun mail.
 • Koop geen gereedschap dat u maar 1 keer per jaar nodig heeft. Denk hierbij aan bv een hele hoge ladder, een stofzuiger voor uw vijver, een verticuteermachine, een lasapparaat, een boormachine, een waterstofzuiger, een slijpmachine enz. Huur dit gezamelijk voor een paar dagen met uw buren of probeer samen met uw buurt of buurtvereniging een pot te maken, waar u jaarlijks een bedrag in stort en dan gezamenlijk gebruik kunt maken van gereedschap.
  U kunt ook samen met een paar buren het gereedschap wat u heeft onderling ruilen (maak natuurlijk weer goede afspraken).
 • Koop geen hebbedingetjes. Daarmee bedoelen we: Vaak kopen we mooie bakjes, die we al hebben maar die dan niet zo mooi zijn, andere borden, terwijl diegene die we hebben nog goed zijn enz.
  Vraag u bij elke aankoop af of u het nodig heeft.
  Als u het toch niet kan laten, maak een lijstje met alles wat u de laatste maanden gekocht heeft wat eigenlijk niet nodig was en tel het bedrag op.
   
Bespaartips

Neem contact op met Info@zelfvoorzienendleven.be met vragen, tips en/of opmerkingen over deze site.
© 2012 - 2013 Copyright, Zelfvoorzienendleven.be, All rights reserved.
Gebruik van tips is geheel op eigen risico.