Conserveren

 Wecken / inmaken

 Drogen van voedsel

 Gratis groenten

 Likeuren maken

 Ontsappen

 

 

 

 

 

 

 

 

Conserveren van voedsel

Om zelfvoorzienend te zijn in uw levensbehoefte zult u manieren moeten vinden om het voedsel uit uw eigen moestuin, het fruit van uw bomen en alles wat u zelf verbouwt voor langere tijd houdbaar te maken.
Een diepvriezer is een mogelijkheid, echter deze verbruikt stroom en blijft u geld kosten. Verder heeft een diepvries maar een beperkte capaciteit. De oplossing om geld te besparen is het inmaken, wat ook wecken of inwekken genoemd wordt, van uw fruit, groenten, vlees en vis.

U kunt niet alleen wecken maar ook drogen, ontsappen en zouten van voedsel zijn methodes om voedsel voor langere tijd houdbaar te maken.

Aan de linkerzijde op deze pagina vindt u alle informatie over allerlei manieren om voedsel te conserveren zoals: inmaken, drogen, ontsappen en zouten van voedsel.

 

Gedroogde uien
Likeur maken
Inmaken

Neem contact op met Info@zelfvoorzienendleven.be met vragen, tips en/of opmerkingen over deze site.
© 2012 - 2013 Copyright, Zelfvoorzienendleven.be, All rights reserved.
Gebruik van tips is geheel op eigen risico.