Moestuin aanleggen

 Aardbeien planten

 Bleekselderij

 Bloemkool planten

 Frambozen planten

 Kruiden planten

 Sla planten

 Tomaten planten

 

 

 

 

 

Bleekselderij planten

Zaai bleekselderij in maart op zeer vochtige grond in een zaaibak. Druk de aarde aan en zet de bak op een warme plaats (18 tot 20 graden). Houd de grond vochtig.
Neem na 2 maanden de jonge plantjes, die 3 of 4 blaadjes hebben en zet die in de grond op 10 cm van elkaar.
Zet de plantjes of een niet te zonnige plek in de moestuin.

Bleekselderij bleken

De stengels van de bleekselderij worden gewoonlijk gebleekt gegeten. Dan zijn ze malser en minder bitter.
U hoeft niet te bleken als u de bitter smaak lekker vindt.
Het bleken duurt 15 dagen. De bleekselderij is dan klaar om gegeten te worden of, zoals wij doen, in de diepvries te bewaren om te gebruiken in de soep.
Sommige soorten bleekselderij bleken van nature.
Bind half juli, wanneer de bladeren goed droog zijn, de bladeren samen in een punt. Knip de beschadigde of dorre bladeren af. Zet om de stengels karton of plastic (zorg dat er een paar centimeter ruimte tussen uw karton of plastic en uw stengels blijft), die u met plakband vastmaakt zodat de stengels geen licht aan kunnen.
Als u later uw bleekselderij geplant heeft en deze nog niet klaar is voor consumptie kunt u, rond oktober, een laag dode bladeren in een hoop om uw stengels plaatsen.
Zo bleken de stengels natuurlijk.

TIP: U kunt bleekselderij ook wecken in weckpotten in plaats van ze in de diepvries te bewaren.

 

 

Bleekselderij

Neem contact op met Info@zelfvoorzienendleven.be met vragen, tips en/of opmerkingen over deze site.
© 2012 - 2013 Copyright, Zelfvoorzienendleven.be, All rights reserved.
Gebruik van tips is geheel op eigen risico.